fotograf nunta craiova

5 pași pentru a găsi fotograful de nuntă potrivit pentru tine

5 pași pentru a găsi fotograful de nuntă potrivit pentru tine !

Spre deosebire de munca celorlalți vânzători de servicii pentru nuntă (muzică, aranjamente florale, tort), fotografiile nu sunt lucruri pe care le poți auzi, mirosi, gusta sau chiar vedea la început – nu știi cu adevărat ce primești decât după . Asta înseamnă că cercetarea atentă și selectivitatea în ceea ce privește abilitățile profesionale, stilul artistic și comportamentul personal sunt extrem de importante atunci când vă alegeți fotograful .

Pasul 1: Stabiliți un stil

Înainte de a începe căutarea fotografilor, va trebui mai întâi să decideți ce tip de stil de fotografie preferați, deoarece acest lucru vă va ajuta să determinați ce tip de fotograf doriți să vă fotografieze nunta.  Petreceți timp uitându-va peste orice fel de imagini vă plac, de la fotografii de decor până la fluxul Instagram al unui blogger de modă. Odată ce aveți o colecție bună de fotografii inspirate, încercați să restrângeți ce vă atrage în mod specific și disecați ceea ce vi se pare cel mai autentic pentru dvs. și partenerul dvs. Poate că este vorba despre portrete în formă formală, un stil clasic de fotografie sau un stil de viață, simțire fotojurnalistică. Dacă vă plac fotografiile clare și contrastante, poate că alegerea potrivită pentru dvs. este un fotograf cu un stil dramatic. Amintiți-vă că nu trebuie neapărat să vă limitați la un stil în special,deoarece mulți fotografi de nuntă pot face un amestec de portrete și fotografii în stil documentar, un amestec de imagini alb-negru și color și așa mai departe. Dar dacă există un stil special pe care îl iubești, asigură-te că te concentrezi pe fotografii specializați în el.

Pasul 2: Fă-ți temele

Începeți căutarea citind recenziile recenților căsătoriți recent și răsfoind grupurile locale, cum ar fi cele de fotografi Craiova pe Facebook . Consultați cu atenție site-urile și blogurile potențialilor fotografi pentru a verifica fotografiile altor nunți pe care le-au fotografiat, ceea ce vă va oferi o idee despre stilul lor. Vizualizarea site-ului web poate avea, de asemenea, indicii despre personalitatea și sensibilitatea fotografului. Consultați și paginile lor de Facebook și Instagram, dacă este posibil. Feedbackul clienților este pozitiv? Cum răspunde fotograful? Cum interacționează cu urmăritorii lor de pe Instagram, par prietenoși și simpatici? Ai ideea.

Pasul 3: Configurați interviurile

Aceasta nu este o decizie care poate fi luată doar pentru aspect – trebuie să vă întâlniți personal cu potențialii fotografi. Dacă îți place ceea ce vezi pe site-ul lor și prețurile lor sunt in bugetul tău, apeleazăi pentru a vedea dacă sunt disponibili pentru data nunții tale. Dacă sunt disponibili, mergeți mai departe și trimiteți un e-mail introductiv cu un pic despre dvs. și viitorul soț, evenimentul și viziunea pentru ziua dvs. și nu ezitați să atașați cinci dintre fotografiile dvs. preferate din cercetare, astfel încât ei știu ce iubești. Dacă fotograful este deja rezervat la data dvs., poate doriți să vedeți dacă are un asociat sau vă poate recomanda un alt fotograf cu un stil similar. Organizați întâlniri în persoană cu trei până la cinci potențiali fotografi, care sunt disponibili la data nunții dvs. pentru a analiza mai mult din munca lor și pentru a evalua dacă personalitățile dvs. se potrivesc. Fii pregătit să vorbești despre locul tău, stilul nunții și despre ceea ce îți imaginezi pentru fotografiile tale.

Pasul 4: Vedeți câteva albume de nuntă complete

Nu vă bazați decizia numai pe ceea ce vedeți în galeria sau albumul de fotografii ale unui fotograf. Din motive întemeiate, fotografii arată clienților potențiali un portofoliu cu cele mai bune poze ale lor, toate de la diferite nunți, astfel încât să vedeți ce este mai bun dintre cele mai bune. Problema cu asta este că nu veți avea o idee completă despre munca lor. Solicitați să vedeți două sau trei galerii complete de la nunți reale pe care le-au fotografiat personal, astfel încât să vă puteți face o idee mai bună despre cum ar putea arăta colecția dvs. completă de fotografii după nuntă. Dacă vedeți că fotografiile complete ale galeriei sunt la fel de bune ca cele alese în galeria de evidențiere (adică toate sunt atât de bune încât este imposibil de ales!), Sunteți pe drumul cel bun. Și cereți să vedeți cel puțin unul sau două albume complete de nunți care au avut loc în condiții similare cu ale dvs. De exemplu, dacă intenționați o nuntă interioară cu iluminare întunecată, nu vă uitați doar la nunțile fotografiate în aer liber în lumina naturală. Și dacă intenționați să spuneți „Da” pe o plajă la apus, veți dori să vedeți exemple similare sau fotografiate in exterior.

Pasul 5: Pregătiți-vă împreună pentru ziua evenimentului

Amintiți-vă că fotograful dvs. este profesionistul, deci deși este util, nu ar trebui să petreceți prea mult timp pregătind o listă detaliată de fotografii pentru el. În schimb, treceți de-a lungul cronologiei zilei, dații o idee despre imaginile pe care doriți să le captureze (cum ar fi o fotografie cu fiecare dintre domnișoarele de onoare în plus față de portretele petrecerilor de nuntă) și lăsați-l să facă treaba lor. Acesta este, de asemenea, momentul perfect pentru a-i oferi atenție oricărei complexități familiale sau de prietenie de care ar trebui să fie conștienți, cum ar fi părinții divorțați, o bunică care trebuie să rămână așezată pentru portrete sau un cavaler de onoare și domnișoară de onoare care nu se înțeleg (s-a întâmplat!). Dacă sperați să vă publicați ziua nunții online sau într-o revistă, asigurați-vă că transmiteți asta fotografului dvs. În acest fel, el v-a pune un accent suplimentar pe fotografierea tuturor detaliilor și va veni probabil înarmat cu accesorii necesare, cu scopul de a ajuta estetica nunții tale să iasă cu adevărat în evidență.

 

Toni Oprea

Fotograf de nuntă Craiova